Samenspel

De eerste najaarsstorm is een feit, met 120 km per uur nog wel. De eerste boom is omgewaaid bij mij in de buurt op de A9, de telefoontjes met depri-klachten is ook een feit als ook de irritatie die groeit tegen Sylvana Simons. Sinterklaas is al aangekomen en de zwarte en witte roetpieten zijn nog steeds een stroperig feit. Alsof het aan je voetzolen gekleefd zit, kom je er niet mee weg als je nog steeds vind dat rituelen mogen voortbestaan.

Samenspel
Samenspel van goed en fout, storm en rust, zwart en wit, lief en leed.
Over het lief en leed gesproken, opvallend dat wanneer het goed met ons gaat, we soms niet meer weten wat het betekent als je niets hebt, weinig te bieden hebt, weinig ontvangt en soms zelfs geen liefde waardig bent. Laten we eens kijken naar waar we Lief kunnen delen en Leed kunnen verzachten. Misschien dat de storm dan gaat liggen, er geen bomen omwaaien en gekleurde pieten mogen bestaan in alle kleuren die je wenst. Sinterklaas heeft er vast wel een oplossing voor: oordeel in de zak, geweld krijgt de roe, Pietermannen krijgen liefde en Sint verdwijnt met het Pietenleed.

Herfst
Bij ABNAMRO verdwijnen weer 1500 banen, de rest zal ik maar niet noemen, samenspel van technologie, reorganisatie en geld. Zelfstandig zijn lijkt ook minder in trek door de DBA , gelukkig uitgesteld tot 2017 en de storm is even gaan liggen maar het leed van de ZZP-ers die inkomen missen doordat bedrijven het te ingewikkeld vinden met de DBA is ook een feit.
En zo is de herfst ook weer een feit.

De twee verdwenen meisjes zijn terecht, de hond van de buren is weer terug, een ongelukkige cliënt is weer helemaal gelukkig en maakt grote sprongen vooruit, een nieuwe opdracht in het vooruitzicht, een heerlijk Indiaas diner met kaarslicht lacht mij tegemoet en omdat het, behalve de griep, goed met mij gaat denk ik nog even aan de mensen die geen heerlijk eten hebben, geen werk hebben, geen dak boven het hoofd. Samenspel: we zullen het samen moeten doen, samen delen en spelen. Dualiteit zal altijd blijven bestaan echter De Wil om samen te spelen wens ik ieder toe als Kado van de Sint.