Flow of Energy

Gisteren 9 november 2016, De overwinning van Trump als 45ste president roept vele emoties op. Net zoals de val van de Berlijnse Muur op 9 November 1989. En dan de enorme ramp en aanval op het Hart van Amerika 11-9! In de Joodse geschiedenis zijn veel rampen op de 9e gebeurd. Maar 3×3 is ook 9 en 3 schijnt weer een goed getal te zijn. Niets bleef hetzelfde en ook dat zal met de komst van Donald Trump het geval zijn. Wat voor invloed zal het hebben op de grootmachten en op de NAVO? Misschien blijkt dat er meer negatieve of positieve krachten zijn dan verondersteld. Als Obama-fan moet het zich eerst nog bewijzen. Hoe dan ook, ik heb de wijsheid niet in pacht, anders dan voor te leven waar ik echt voor sta.

Mensen

Waar ik voor sta zijn Mensen, mensen die een positieve bijdrage willen leveren, die positief en rechtvaardig met het nemen van eigen verantwoordelijkheid in de wereld staan. Of dat nu in de politiek, mijn eigen praktijk en mijn eigen bureau is of iemand die vrijwilliger is of iemand vanuit de profit-sector die zich richt op duurzaamheid en groen. Ik sta voor mensen die het recht en de plicht hebben hun liefde en talenten te laten stromen, ook net zo goed mensen die hulpbehoevend zijn. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Raadsleden en gezaghebbers die altijd moeten wikken en wegen wat het beste is en waar het oordeel van de inwoner snoeihard kan zijn, die te maken hebben met negatieve reacties omdat vele mensen nog denken dat een ander het wel voor je moet regelen. De verzorgingsstaat ligt al een beetje achter ons. En dat brengt mij op het volgende:

Participeren

Ja graag, doen we allemaal mee? Creëren we iets en geven wij zin aan het bestaan? Willen we van nut zijn, wat eigenlijk de behoefte van ieder mens is? Als het antwoord JA is, staan we tot de taak die JA ook te richten. Yes, we can! In mijn werk kom ik prachtige mensen tegen, dat is er niet één maar dat zijn er velen, de pracht te herkennen van je medeburger, de pracht te herkennen van je partner, van je kinderen van je werkgever en directeur en van de mensen die wat verder weg staan. Die Flow of Energy is nodig om succesvol te zijn, om tot resultaat te komen, om verbindingen te leggen, om samen te werken en om Lief te hebben.

Ik wens jullie allen een fijne week!